Projecten

Veenstra & Stroeve levert dagelijks prefab bouwelementen zoals scharnierkappen c.q. dakelementen, dakkapellen, gevelelementen en binnenspouwbladen af op bouwprojecten in geheel Nederland. In toenemende mate inclusief montage en het leggen van dakpannen. Voor serieproducties, kleinere projecten maar ook speciaal gevormde daken, zoals bijvoorbeeld het Art Deco Theehuis Huis ter Duin in Noordwijk en de ronde daken voor 10 woningen in Tholen. Onderstaand treft u een overzicht van de meest recente projecten die wij mochten voorzien van prefab bouwproducten.

61 woningen "Krijgsman" Muiden

“Grote variatie in woningtypes, complete uitvoering”

De Krijgsman Muiden is een prachtig nieuw woongebied. Met nog volop aanwezige ruige natuur, industrieel erfgoed en oude watergangen. Er is ruimte voor zo’n 200 woningen en appartementen. Ook ondernemers krijgen volop mogelijkheden zich hier te vestigingen en er wordt gewerkt aan een breed aanbod voorzieningen voor bewoners. Een uniek project, mede dankzij de authentieke ligging en bijzondere architectuur.

In opdracht van Ufkes Apeldoorn B.V. fabriceerden wij voor de eerste fase van het project, met 61 woningen de prefab daken, topgevels, goten en dakkapellen. Daarnaast zorgden wij voor de complete montage op de bouw, inclusief het aanbrengen van de dakpannen.

Werkvoorbereider Josee Booij kent alle details: ”Een bijzonder project! Niet alleen dankzij de unieke opzet en landelijke ligging, maar ook door de grote variëteit woningtypes in vooral het luxe segment. De uitvoering verloopt, mede dankzij de goede samenwerking met de opdrachtgever, geheel volgens plan.”

Inmiddels zijn we volop bezig met de voorbereidingen en eerste uitlevering van de tweede fase van dit project.

Meer informatie over dit omvangrijke project, waarbij meerdere bouwers betrokken zijn: https://dekrijgsmanmuiden.nl/

Bekijk project
Boot & Co Houthaven Amsterdan

In 2018 levert Veenstra & Stroeve voor Vink Bouw een mooi project in Amsterdam. Gebogen daken en dakkapellen welke later met zink worden bekleed.

 
Bekijk project
Plan Melchior Vinkenplein Bilthoven

In 2015 heeft Veenstra & Stroeve voor Bébouw Midreth een mooi project in Bilthoven uitgevoerd. Gebogen daken met 2 soorten bekleding, en bijpassende dakkapellen

Bekijk project
Renovatie 43 woningen Holten

In 2015 heeft Veenstra & Stroeve wederom een mooi renovatieproject voltooid. 43 woningen zijn in Holten in rap tempo voorzien van een nieuwe buitenschil, waarbij Veenstra & Stroeve de prefab dakelementen heeft geleverd. Na een inmeetsessie en een proefwoning is de bouw zeer voorspoedig verlopen

Bekijk project
De Torenvalk Laren

Voor Bouwbedrijf Stout hebben we in 2015 een uniek project neergezet. Project De Torenvalk bestaat uit 3 blokken, en deze kregen elk een uniek gebogen dakontwerp. Deze werden op de bouw voorzien van een rieten dakbedekking.

De uitvoering van het ontwerp is zeer geslaagd en heeft zelfs de voorpagina van de CoBouw gehaald.

Bekijk project
De verbinding Ermelo

Na een naar tevredenheid uitgevoerde eerste fase in 2012 mocht Veenstra & Stroeve ook in 2014 het volgende bouwdeel leveren voor het project "De Verbinding" te Ermelo. Dit appartementencomplex bevat naast dakelementen ook HSB-topgevels, diverse dakkapellen, loggia's en bevat vele creatieve hoekjes, die dankzij onze 3D-software perfect over de onderconstructie zijn ontworpen.

Bekijk project
Diverse projecten in 3D uitgewerkt

Veenstra & Stroeve werkt al jaren met 3D-software om haar productietekeningen feilloos mee uit te kunnen werken. In de afgelopen jaren is het fenomeen BIM steeds populairder geworden. Onze software kan hier probleemloos mee integreren en is zo van toegevoegde waarde voor beide partijen. Deze fotocollage is een verzameling van diverse 3D-modellen uit onze projectenportfolio, al dan niet in combinatie met bouwonderdelen uit het BIM-model.

Bekijk project
13 woningen te Stolwijk

Voor het project 13 woningen te Stolwijk leverde Veenstra & Stroeve de prefab daken en dakkapellen geleverd inclusief montage.

Bekijk project
Appartementencomplex ‘Oud Seyst’ te Apeldoorn

Voor het appartementencomplex ‘Oud Seyst’ te Apeldoorn mochten we de prefab dakelementen, dakkapellen en goten leveren. 

Bekijk project
‘De Witte Van Scholten’ in Maarssen

Het plan ‘De Witte Van Scholten’ in Maarssen omvat 40 woningen en 2 appartementengebouwen in zeer unieke bouwstijl met grote keuzemogelijkheden voor de koper. We leveren hier de prefab dakelementen inclusief de dakkapellen, HSB-wanden, gootelementen en platte daken, inclusief montage van de elementen en het leggen van de dakpannen.

Bekijk project
56 woningen Heerenveen

Voor de 56 woningen te Heerenveen mocht Veenstra & Stroeve de prefab daken en dakkapellen leveren.

Bekijk project
Villapark 'Dalemburgh' Gorinchem en 'Lavendel' in Vlijmen

Voor Bouwbedrijf Merwestreek hebben we in de periode 2013-2016 het project 'Dalemburgh' te Gorinchem uitgevoerd. In navolging hierop starten we in 2016 met het gelijksoortige project in Vlijmen. De unieke woningen hebben een ronde kap met dakkapellen. De woningen worden in meerdere varianten neergezet met zowel pannen- als rieten dakbedekking en zijn uit te breiden met dwarskap of kapverlenging.

Bekijk project
Plan Rengeringswetering Bunschoten

Sinds 2012 zijn we bezig in Bunschoten op plan de “Rengerswetering”. Dit plan omvat diverse woningtypen en wordt in meerdere bouwfases gecontinueerd in 2013 en 2014.

We leveren hier de prefab dakelementen, dakkapellen en gootoverstekken

Bekijk project
Résidence Ruimzicht Domburg
Veenstra & Stroeve mocht in 2011 de prefab daken, dakkapellen en goten leveren voor Résidence Ruimzicht in Domburg.
Bekijk project
10 woningen Tholen - ronde daken

Veenstra realiseerde de ronde daken van deze woningen in Tholen. Een uitdagend project!

Lees het artikel in Cobouw 

Lees het artikel in Bouwend Nederland

Bekijk project
Dakkapelrenovatie Dolphia - Enschede

In de wijk Dolphia in Enschede mochten wij 105 stuks dakkapellen vervangen. Naast de levering en plaatsing van de dakkapellen zorgde Veenstra & Stroeve eveneens voor het aftimmeren van de woningen aan de binnenzijde.

Bekijk project
Renovatie 195 woningen Laares Enschede

In de wijk Laares in Enschede mocht Veenstra & Stroeve meewerken aan de renovatie van 152 woningen. We leverden alle prefab dakelementen voor dit project.

Bekijk project
Theehuis en strandpaviljoen Noordwijk

Een speciale opdracht! Veenstra & Stroeve leverde de prefab dakelementen en vloeren voor het theehuis en een strandpaviljoen in Noordwijk.

Lees hier het artikel in het Van Buren-magazine

Bekijk project
Leusden 't Zicht
Voor dit project in Leusden mochten wij de hellende prefab dakelementen verzorgen. Ook dit project werd volgens de BIM-methode, in nauwe samenwerking met onze opdrachtgever, tot stand gebracht......
Bekijk project
82 woningen Almelo

In 2013 hebben we de 1e fase geleverd van 22 woningen voor de “St. Josephbuurt” te Almelo .. Naarmate de verkoop vordert omvat het plan voor ons in totaal 82 woningen waarvoor wij de prefab daken, dakkapellen, gootrekken en HSB-topgevels verzorgen, inclusief montage en leggen van de dakpannen.

Bekijk project