HSB Elementen

HSB elementen zijn – in vergelijking met traditionele bouwvormen – licht van gewicht. Door houtskeletbouw toe te passen kan de gehele constructie van een bouwwerk lichter worden uitgevoerd, hetgeen kostenbesparend werkt. Het kan dus winstgevend zijn om al in een vroeg stadium houtskeletbouw te overwegen. 

Toepassing hsb elementen 

Houtskeletbouw is ontstaan in Scandinavië, Amerika en Canada. In deze bosrijke gebieden was hout een logische keuze voor stevige, duurzame woningen. In Nederland was houtskeletbouw oorspronkelijk met name populair in streken met een weinig draagkrachtige bodem. Door aanvoer over zee en rivieren was het (lichte) hout bovendien makkelijk te vervoeren. Tegenwoordig wordt houtskeletbouw vooral toegepast voor het maken van gevel- en dakelementen. De hsb elementen zijn makkelijk te monteren. Hierdoor is een woning vlot wind- en waterdicht. Houtskeletbouw geeft een warme sfeer en biedt bescherming tegen weersinvloeden.

Duurzaamheid en isolatie in hsb elementen

HSB elementen worden volledig op maat gemaakt in onze productieruimtes in Assen. Overeenkomstig uw wensen voorzien we de elementen alvast van kozijnen, leidingen voor technische installaties, etc. Zo bespaart u flink wat uren op de bouwplaats. Constructie-onderdelen zoals stalen kolommen, lateien etc. nemen we in de hsb wanden op. Ook voor houtskeletbouw maken we gebruik van recyclebaar en duurzaam basismateriaal. 
Tussen de stijlen of sporen brengen we isolatie aan. Hierdoor kunnen – ondanks de beperkte ruimte - ook in smallere constructies hogere isolatiewaarden behaald worden. In een hsb woning is het dus mogelijk om Rc-waardes van 10m2K/W of hoger te bepalen. En dat past in het toekomstbeeld van de bouw, waarbij zogeheten ‘passieve’ huizen steeds vaker de voorkeur zullen hebben. 

Hsb elementen in eigen beheer

Veenstra & Stroeve levert – naast de hsb-elementen – een volledig pakket aan prefab producten, zoals gevelelementen, dakelementen, dakkapellen, etc. Al deze elementen kunnen al in onze geconditioneerde productieruimtes worden voorzien van o.a. kozijnen, beglazing en aflaklaag. 
Het logistieke proces verzorgen we volledig in eigen beheer. We verpakken de hsb elementen in een stevige krimpfolie, zodat ze goed beschermd op de bouwplaats arriveren. Het transport voeren we uit met onze eigen, vaste vervoerders. Dankzij de kraan op de vrachtwagens, is het lossen een veilig en vlot proces. Maar we gaan graag nog een stap verder. Want de hsb elementen kunnen door onze eigen montageploeg gemonteerd worden op de bouw