Interview Stephan van Olphen

“Afwisselende taken, breed inzetbaar”

Stephan van Olphen zette in 2014 voor het eerst voet over de drempel bij Veenstra & Stroeve. Hoewel hij al over aardig wat ervaring in machinaal houtbewerken en assemblage beschikte, leerde hij veel in de afgelopen jaren.

Stephan: “Ik begon bij Veenstra & Stroeve als timmerman in de montage van dakelementen. Als tweede man assemblage zorgde ik o.a. voor de inbouw van dakramen in de elementen en bracht folie, tengels en panlatten aan. Na een tijdje werd ik gevraagd om over te stappen naar de afdeling Dakkapellen. Het werk is daar net weer iets anders, je werkt nog preciezer, maar moet wel het tempo erin houden. Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan.

Veelzijdig

Nu werk ik alweer enkele jaren in de machinale als machinaal houtbewerker en CNC-operator. Inmiddels doen we dat met zes collega’s. Het werk werd steeds uitgebreider en dat geldt ook voor het machinepark. Tegenwoordig is de machinale (nog) veelzijdiger en een groter onderdeel van ons productieproces. Met ons team verzorgen we ook een deel van de logistiek. Daarom behaalde ik zowel mijn heftruck- als zijladercertificaat.

Bij Veenstra & Stroeve vond ik de afwisseling die ik zocht. De omstandigheden zijn optimaal, ook als het gaat om gereedschappen en machines. Iedereen wordt betrokken in de optimalisatie van het productieproces. Als we zaken aangeven die beter kunnen, pakt de directie dat snel op. Zo is onlangs, in nauw overleg met de teams, een nieuwe afzuiginstallatie geïnstalleerd.

Breed inzetbaar

De machinale is een belangrijke pijler in het productieproces. Omdat ik op vrijwel alle afdelingen heb gewerkt, ben ik breed inzetbaar en kan ik ook nieuwe medewerkers inwerken. Daar voel ik me goed bij. Je leert van elkaar. De open sfeer in het bedrijf draagt daar zeker toe bij, evenals de bedrijfsuitjes!

Kenmerkend voor al deze functies is dat je constant goed op moet letten wat je doet. Hoewel er natuurlijk wel routine ontstaat, blijft alertheid belangrijk. Continuïteit is essentieel voor dit werk. Je moet makkelijk tussen verschillende taken kunnen switchen en af en toe een ad-hoc klus doen. Het voordeel van een wat langer dienstverband is dat je goed op elkaar ingespeeld raakt. Met de werkvoorbereiding hebben we korte lijnen en daarbij hebben we aan een half woord genoeg.”

Kom jij het ook maken? Check dan onze vacatures.

Meer weten?

Veenstra & Stroeve
Korenmaat 9
9405 TL ASSEN

T 0592 – 30 91 10