Interview Eelke Brink

“Stabiliteit en rust in de organisatie” 

Directeur Eelke Brink: brede interesse én focus

Eelke Brink werkt sinds 2007 bij Veenstra & Stroeve, eerst als hoofd Werkvoorbereiding en tegenwoordig ook als bedrijfsleider. Sinds augustus 2021 is hij directeur en mede-eigenaar.

“Die nieuwe stap voelde direct vertrouwd. Ik heb dan ook niet lang geaarzeld. Mijn hart ligt bij dit bedrijf en ik ken het door en door. Ik vind het belangrijk om het karakter van Veenstra & Stroeve te behouden: een laagdrempelige organisatie die gaat voor de hoogst haalbare kwaliteit. We hebben als driekoppige directie een stevige groeiambitie, het is de kunst onze waarden daarbij te behouden. Daarnaast willen we natuurlijk ook graag blijven optimaliseren. We gaan nog meer structuur aanbrengen in bepaalde processen en nog verder digitaliseren. Zo houden we de kwaliteit hoog en zetten we onze mensen optimaal in. 

Duidelijkheid

De samenwerking met mijn collega-directieleden verloopt prima. We hebben een goede taakverdeling en kunnen waar nodig, daar ook in schuiven. Zo is er altijd een aanspreekpunt. We kennen elkaars sterke punten en zetten die in voor het bedrijf. Dat geldt overigens niet alleen voor de directie. Ook met de medewerkers hebben we regelmatig sessies om af te stemmen over hoe werkzaamheden mogelijk nog efficiënter, prettiger of logistiek optimaler kunnen. Die interactie vind ik erg belangrijk, we doen het samen. Op elk niveau. Ik sta open voor mensen en help hen waar nodig. Daarnaast durf ik ook te zeggen waar het op staat. Ik hou van duidelijkheid.

Stabiele factor

Het mooiste moment van de dag is voor mij het ochtendoverleg met de productiechefs. We bespreken wat er gedaan is, nog moet gebeuren, of er bijzonderheden zijn en of we op schema liggen. Ik ben iemand van de ‘double check’, en dat is zeker in mijn functie van belang. Ik bewaak de financiën nauwgezet. En zet mij in voor een stabiele basis voor zowel medewerkers als klanten. Dat geeft rust in de organisatie. Collega’s noemen mij weleens de ‘stabiele factor’.  

Familie

Het mooiste moment in al die jaren? De verhuizing van Roden naar Assen, het was geweldig om met zijn allen in een volledig nieuwe locatie verder te gaan!

De saamhorigheid is een heel belangrijk aspect in mijn werk en voor de organisatie. Als team gaan we ervoor en helpen we elkaar voort. Als het nodig is werken we ’s avonds een paar uurtjes door. Verantwoordelijkheden blijven laag in de organisatie. Het is een soort familiegevoel, je ziet elkaar immers heel wat uren op een dag. De cultuur is informeel en open, de deur staat letterlijk altijd open bij iedereen.

Verbinding

De klik is heel belangrijk. De mensen die hier werken verbinden zich ook echt aan Veenstra & Stroeve. Dat is altijd een belangrijk item in sollicitatiegesprekken. Mensen die zowel technisch als praktisch ingesteld zijn passen goed bij ons. 

Ik ben een ‘houtman’ in hart en nieren. Het repareren van dingen en het ontdekken hoe zaken in elkaar steken heeft mijn brede interesse. Dat zit in mijn genen, zowel mijn vader en opa waren erg handig. Als kind riep ik dan ook vaak dat mijn vader alles kon. Toen ik onlangs mijn zoontje hoorde zeggen: ‘Dat kan papa wel maken,’ realiseerde ik me dat de geschiedenis zich herhaalt.”

Eelke woont met zijn vrouw en twee kinderen in Niebert, een klein dorpje ten westen van Leek Gn.  In zijn vrije heeft hij veel te doen in en om huis. Daarnaast vindt hij het belangrijk tijd vrij te maken voor zijn gezin. Ook is het uitoefenen van de fietssport, zowel mountainbiken als wielrennen een goede uitlaatklep! Stil zitten is er dus niet bij!

Kom jij het ook maken? Check dan onze vacatures.

Meer weten?

Veenstra & Stroeve
Korenmaat 9
9405 TL Assen
T.: 0592 – 30 91 10

Eelke@veenstra-stroeve.nl