Interview Ferdy van Oostveen

“Kracht van de eenvoud”

Ferdy van Oostveen – technisch directeur

Ferdy is een ‘oude bekende’ collega. Van 2009 tot 2016 werkte hij als tekenaar/werkvoorbereider bij Veenstra & Stroeve. Hij was daarnaast betrokken bij de automatisering, de tekensoftware en het machinepark. Ferdy maakte de groei van het bedrijf én de verhuizing naar Assen mee. 

In 2016 verliet hij het bedrijf om hoofd tekenkamer en uiteindelijk bedrijfsleider te worden bij een andere organisatie. Na vijf jaar viel zijn oog op de vacature voor algemeen directeur bij Veenstra Stroeve. De rest is geschiedenis.

Ferdy: “Ik vind het bijzonder dat ik, samen met Eelke Brink en Jos van der Laan nu zelf leiding aan dit mooie bedrijf mag geven. We weten wat we aan elkaar hebben en de takenverdeling sluit goed aan bij onze sterke eigenschappen. Het voelt goed. Nieuw, maar toch vertrouwd. Veel processen en ontwikkelingen kende ik natuurlijk uit het verleden. Anderzijds is het nieuw omdat ik in een andere rol met andere bevoegdheden terecht ben gekomen. De informele sfeer en de cultuur van ‘schouders eronder’ spreken mij enorm aan. Ik werk hier opnieuw met heel veel plezier. Ik voel een enorme drive om onze doelen ook daadwerkelijk te bereiken. Een van die doelen betreft een forse groeiambitie. Daarnaast willen we, zoals we dat altijd al gedaan hebben, blijven optimaliseren en professionaliseren. Maar het belangrijkste is toch wel dat er voor medewerkers en opdrachtgevers eigenlijk niet zoveel verandert. Als directie blijven we net zo toegankelijk als iedereen gewend is. De deur staat altijd open. We hechten aan een zo hoog mogelijke kwaliteit en blijven met de tijd meegaan door te moderniseren en zaken op te frissen en te clusteren.”

Wat kom je brengen?

“Voor mijn rol geldt dat ik een echte procesdenker ben. Ik heb ervaring met engineering en procesoptimalisatie, techniek en regelgeving. Natuurlijk hoop ik nog meer te leren en te groeien in mijn rol. Immers, deze functie is in elk bedrijf anders. Veenstra Stroeve voelt direct ‘eigen’ voor mij. Ik zie de toekomst positief in. Ondanks onze ambities willen we de organisatie graag zo plat mogelijk houden. Het moet geen papieren tijger worden. We geloven in de kracht van de eenvoud.” 

Van kinds af aan ben ik al geïnteresseerd in techniek in de breedste zin van het woord. Vooral speelgoed zoals Lego, Playmobil en Mecano zorgden ervoor dat ik een technische opleiding koos. Dat uit zich nu in een tweetal bijzondere hobby’s. Enerzijds is dat ons huis, een oud stationsgebouw uit 1906 wat we bijna helemaal zelf hebben verbouwd. De andere is mijn grote mobiele graafmachine waarmee ik in de weekenden er op uit ga om klussen uit te voeren. Ook een brok techniek, en een mooie uitlaatklep ten opzichte van de kantoorbaan.”

Ferdy woont met zijn vriendin in Vroomshoop.

Kom jij het ook maken? Check dan onze vacatures.

Meer weten?

Veenstra & Stroeve
Korenmaat 9
9405 TL Assen
T.: 0592 – 30 91 10