Interview Johan Lap

“Overzicht op totale proces van productie en logistiek”

Johan Lap (40) werkt sinds 2015 bij Veenstra & Stroeve. Hij is verantwoordelijk voor het laden van alle vrachten met ‘gereed product’ (daken, dakkapellen, wanden, etc.). Daarnaast maakt hij de dagelijkse transportplanningen en stemt af met transporteurs. 

“Ik werkte al heel wat jaren als vrachtwagenchauffeur en kwam in die hoedanigheid vaak bij Veenstra & Stroeve, als een van de vaste transporteurs. Het bedrijf sprak mij aan: ik trof er een prettige sfeer, korte lijnen en een ‘nuchtere’ aanpak. Toen ik op een gegeven moment graag eens iets anders wilde qua werk, ben ik met Anton Veenstra om tafel gegaan.” 

En dat is goed uitgepakt. Want de ervaring en het inzicht van Johan komen goed van pas bij zijn huidige werkzaamheden. Hij weet precies hoe een vrachtwagen geladen moet worden om de dakelementen zowel efficiënt als veilig te kunnen vervoeren. 

Ook voor grotere formaten of bijzondere afmetingen draait Johan zijn hand niet om: “Ik weet aan welke richtlijnen we moeten voldoen. Er is altijd een verantwoorde oplossing.” 

Korte lijnen

De dag begint voor Johan met het maken van de vrachtbrieven voor die dag. Daarna start hij met het laden van de pakketten voor de diverse bouwplaatsen in het land. Dit werk wordt gedurende de dag afgewisseld met het gereedzetten van daken voor de volgende dag. Hij stemt de transportplanning af met de externe transporteurs. En natuurlijk zijn er gedurende de dag contacten met diverse collega’s: werkvoorbereiders, productiechef, logistieke collega’s en productiemedewerkers. Johan: “Die korte lijnen zijn kenmerkend voor het werken bij Veenstra & Stroeve. Zaken kunnen relatief snel geregeld worden. De no-nonsense cultuur past echt bij mij. Het mooie van dit werk is bovendien dat ik een goed overzicht heb van het totale proces van productie en logistiek.”

Mensen

En de overgang vanuit het leven als vrachtwagenchauffeur? “In het begin moest ik even wennen aan al die mensen om me heen. Maar dat ging snel. Nu vind ik al die contacten juist prettig, hoewel ik ook nog steeds heel graag alleen op de heftruck zit. Het is leuk om de trailers te laden, zodat de transporteur er direct mee op pad kan. Het geeft me veel voldoening om aan het eind van de dag daadwerkelijk het resultaat van mijn werk te zien. En het is leuk om dingen te blijven leren.” 

Ook bijzonder: de contacten met zijn oud-collega’s zijn gebleven. Want zijn voormalige werkgever is nog steeds een van de vaste transportpartners van Veenstra & Stroeve: “Dat is wel handig in de communicatie, we hebben aan een half woord genoeg,” aldus Johan. 

Kom jij het ook maken? Check dan onze vacatures.

Meer weten?

Veenstra & Stroeve
Korenmaat 9
9405 TL Assen 

T.: 0592 – 30 91 10

E info@veenstra-stroeve.nl