Interview Josee Booij

“Team voelt als vriendengroep”

Met een kersvers diploma Bouwkunde op zak, belandde Josee bij een glasvezelspecialist. Een functie met veel technische aspecten, maar waarin ze toch te veel administratieve taken had naar haar zin. Op social media meldde ze haar zoektocht naar een andere baan in de techniek. En al snel werd ze via een bemiddelingsbureau gewezen op de vacature bij Veenstra & Stroeve.

Josee kwam in 2014 in dienst. Ze begon haar inwerkperiode, net als iedereen in die tijd, met twee weken werken in de productie. “Een prachtige tijd, waarin ik veel heb geleerd. Hoewel ik moet toegeven dat het fysiek ook best zwaar was. De collega’s hielpen mij gelukkig altijd als ik bijvoorbeeld ergens niet bij kon vanwege mijn lengte.” Mede dankzij deze praktijkervaringen kwam ze extra goed beslagen ten ijs als calculator: “Een mooie job, waarin je veel contact hebt met verschillende mensen. Het product leeft, dat spreekt me aan.”

Spin in het web

Toch zocht ze graag wat meer, praktische uitdaging. Na zo’n twee jaar maakte ze overstap naar de werkvoorbereiding. En dat bevalt prima: “Ik vind het leuk om als ‘spin in het web’ te fungeren, ik heb dagelijks contact met zowel collega’s in de productie als op kantoor. Daarnaast spreek ik veel externe contacten, mensen van onze opdrachtgevers: werkvoorbereiders, uitvoerders, etc. Ik vind het erg leuk om alle uitdagingen die je in projecten tegenkomt op te lossen, bijvoorbeeld de aansluitingen van betonnen vloeren, staal, kozijnen, elektra, etc. In de loop der tijd mocht ik zoveel verschillende projecten doen, dat ik al een aardige ervaring heb opgebouwd.” In de toekomst zou Josee zich graag, als de kans daar is, willen doorontwikkelen in kennis en wellicht in functie.

Sfeer

De plezierige sfeer en de omgang met collega’s zijn erg belangrijk voor Josee. “Je hebt hier de vrijheid om jezelf te zijn. We hebben allemaal onze eigen expertise, maar zijn wel een (h)echt team. Als we een bedrijfsuitje hebben voelt het alsof je met je vriendengroep op stap gaat. Ik hecht erg aan persoonlijk contact.” Ze denkt even na: ”Eigenlijk zijn sfeer en omgeving belangrijker dan de inhoud van je werk..” 

Praktisch

Ze lacht: “Als kind speelde ik zowel met Barbiepoppen als met KNEX-speelgoed.” Waar haar interesse voor techniek – en hout in het bijzonder – vandaan komt kan Josee niet helemaal duiden; haar vader en broer werken wel in technische beroepen, maar op een heel ander terrein dan de bouw. Toen ik net begon met mijn opleiding Bouwkunde wilde ik architect worden, maar ik ontdekte al snel dat dit vak te abstract voor mij is. Ik ben praktisch ingesteld.”

Kom jij het ook maken? Check dan onze vacatures.

Meer weten?

Veenstra & Stroeve
Korenmaat 9
9405 TL ASSEN
T.: 0592 – 30 91 10

josee@veenstra-stroeve.nl