Interview Mark Wiering

“Tempo en kwaliteit in evenwicht”

Mark Wiering is ‘eerste man houtskeletbouw’, hij werkt met zijn collega’s aan de afmontage van onze prefab daken en wanden. 

In 2015 stapte hij voor het eerst, toen nog als uitzendkracht, binnen bij Veenstra & Stroeve: “Vanaf het eerste gesprek was er een klik. Met de mensen, de organisatie en het werk,” legt Mark uit. 

Samen

En die klik er nog steeds is. Want aanvankelijk kwam de destijds 19-jarige bouwtimmerman om te ‘overwinteren’ na twee jaar buitenwerk. “Maar ik wil niet terug naar de bouw. Enerzijds vanwege de prettige werkomstandigheden en het feit dat je binnen werkt, anderzijds omdat ik nu weet wat ik heb. De sfeer is hier erg goed, we doen het echt samen. In alle functies. We werken hard en als er overgewerkt moet worden, doen we dat met elkaar. En dat wordt ook gewaardeerd door de leiding. Als er iets is kun je bij hen terecht. We werken met prima gereedschap en men staat open voor verbetervoorstellen. Zolang die relatie goed is, gaan mensen niet snel weg. De citytrip naar Barcelona in 2018 is inmiddels legendarisch. En elk jaar maken we samen een zwembad met glijbaan voor de laatste werkdag voor de bouwvak. Dat zijn dingen die ik niet wil missen!” 

Opgegroeid

Mark heeft het gevoel ‘opgegroeid’ te zijn bij Veenstra & Stroeve: “Hoewel ik bij binnenkomst al gediplomeerd timmerman was, heb ik het vak echt geleerd van mijn collega’s zoals Jos, Foppe en Fernand. Inmiddels ben ik zelf als eerste man verantwoordelijk voor onze productiebaan en kunnen collega’s dingen van mij leren. Dat is leuk om te doen.” 

De taken zijn goed verdeeld. De ‘tweede man’ doet de isolatie, de eerste de zichtzijde van het dakraam, etc. Onderling wordt hierover goed afgestemd en er is voldoende vrijheid om het werk naar eigen inzicht te verdelen. 

Toekomst

Mark is dus tevreden met zijn baan en ambities zijn er ook. Zo zou hij graag doorgroeien in het bedrijf: “Wie weet een leidinggevende functie of een baan als werkvoorbereider. Het lijkt me leuk om zo nog meer facetten van de organisatie te leren kennen. Ik zet me daar graag voor in.”

Kwaliteit

Belangrijk in zijn werk is het hooghouden van de kwaliteit, legt Mark uit: ”Als je dit werk net doet, ben je iets langer bezig, om de hoge kwaliteit te kunnen waarmaken. Het is de kunst om de balans tussen tempo en kwaliteit in evenwicht te houden. Dat lukt mij inmiddels goed.” Wat je verder moet kunnen voor deze job? “Nauwkeurig werken. En de rust bewaren. 

Als je echt wilt, aandacht hebt voor detail en je openstelt, geeft dit werk je veel voldoening.”

Kom jij het ook maken? Check dan onze vacatures.

Meer weten?

Veenstra & Stroeve
Korenmaat 9
9405 TL ASSEN
T.: 0592 – 30 91 10