BIM-projecten in prefab

BIM is een vanzelfsprekend onderdeel van onze projecten. Projectontwerpen in complete partnerships met gezamenlijke 3D-sessies en clashcontroles, of eenvoudig een 3D-model met wand-, kozijn- of spantleverancier uitwisselen: Het voorkomt fouten. Immers, iedereen kan meekijken en zien of belangrijke raakvlakken goed opgelost worden. Een succesvolle methode: wij lezen de AutoCad- 3D,- of Revit-tekeningen – met IFC – in in ons HSB-Cad pakket. We werken al heel wat jaren met 3D-software. Zo mag u, in combinatie met BIM, rekenen op een altijd perfect passende vorm van onze prefab dakelementen. Daar staan we voor.


BIM-project in Muiden (fase II)

In Muiden leverde Veenstra & Stroeve aan Bouwmaatschappij Ufkes de dakelementen, HSB-wanden en dakkapellen voor vier woningen en een appartementengebouw. Vooral bij het appartementengebouw, met zijn bijzondere dak, leverde het BIM-traject direct voordelen op. We stemden elke stap zorgvuldig af met de diverse toeleveranciers. Mede dankzij de adequate samenwerking met de afdeling werkvoorbereiding van onze opdrachtgever, Ufkes Apeldoorn, werden faalkosten voorkomen.

Veenstra & Stroeve mocht diverse prefab producten leveren. Een gebouw zonder haakse hoeken is een uitdaging op plat papier, maar in 3D goed uit te werken. Aan de basis van het BIM-ontwerp stonden de gegevens van alle toeleveranciers en partners. Hierdoor is de totaalcontrole compleet, de afstemming tussen de partijen eenvoudig en de kans op faalkosten minimaal.

Vragen over BIM? Neem contact met ons op.