HSB Elementen

HSB elementen zijn – als we ze vergelijken met traditionele bouwvormen – licht van gewicht. Met houtskeletbouw kan de gehele constructie van een bouwwerk lichter worden uitgevoerd. En dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Het kan dus winstgevend zijn om al in een vroeg stadium houtskeletbouw te overwegen. We vertellen u graag meer over Veenstra & Stroeve hsb elementen!

Toepassing hsb elementen 

Houtskeletbouw is ontstaan in Scandinavië, Amerika en Canada. In deze bosrijke gebieden was hout een logische keuze voor stevige, duurzame woningen. In Nederland was houtskeletbouw oorspronkelijk vooral populair in streken met een weinig draagkrachtige bodem. Door aanvoer over zee en rivieren was het (lichte) hout makkelijk te vervoeren. Tegenwoordig wordt houtskeletbouw vooral toegepast voor gevel- en dakelementen. De hsb elementen zijn makkelijk te monteren. Zo is een woning vlot wind- en waterdicht. Houtskeletbouw geeft een warme sfeer en biedt bescherming tegen weersinvloeden.

Duurzaamheid en isolatie in hsb elementen

De Veenstra & Stroeve hsb elementen worden volledig op maat gemaakt in onze productiehallen. Daar voorzien we de elementen alvast van bijvoorbeeld kozijnen, leidingen voor technische installaties, etc. Zo bespaart u flink wat uren op de bouwplaats. Constructie-onderdelen zoals stalen kolommen, lateien etc. nemen we in de prefab hsb wanden op. En natuurlijk gebruiken we ook voor houtskeletbouw uitsluitend recyclebaar en duurzaam basismateriaal. 
Tussen de stijlen of sporen brengen we isolatie aan. Hierdoor kunnen – ondanks de beperkte ruimte – ook in smallere constructies hogere isolatiewaarden behaald worden. In een hsb woning is het dus mogelijk om Rc-waardes van 10m2K/W of hoger te bepalen. En dat past in de huidige bouw, waarbij ‘passieve’ huizen steeds meer terrein winnen.

Hsb elementen in eigen beheer

Veenstra & Stroeve levert – naast de hsb-elementen – een volledig pakket aan prefab producten, zoals gevelelementendakelementendakkapellen, etc. In onze productieruimtes bouwen we bijvoorbeeld kozijnen in.

Logistiek proces houtskeletbouw

Het logistieke proces verzorgen we volledig in eigen beheer. We verpakken de hsb elementen in een stevige krimpfolie, zodat ze goed beschermd op de bouwplaats arriveren. Het transport voeren we uit met onze eigen, vaste vervoerders. Optioneel kan er een kraan op de vrachtwagen en is het lossen een veilig en vlot proces. Maar we gaan graag nog een stap verder. Zo kunnen onze eigen vaste mensen de hsb elementen monteren op de bouw.