Steenstrips

Tijdens de prefabricage brengen we ook steenstrips aan.

De techniek

We maken hierbij gebruik van zogeheten gezaagde ‘echte’ stenen van 20 mm dik. We kiezen bewust voor deze degelijke variant die steviger is dan een composietstrip.
We brengen de steenstrips aan met het Innotec verlijmingssysteem en vervolgens worden deze gevoegd met een flexibel voegmiddel. Een kwalitatief hoogwaardige methode waarmee steenverlijming niet te onderscheiden is van traditioneel metselwerk. Wij kozen voor Innotec na diverse tests met verschillende systemen. Met deze werkwijze zit de steen direct letterlijk ‘muurvast’. Bovendien kunnen we deze methode prima integreren is in ons productieproces. Onze medewerkers volgden een speciale training bij de leverancier om alle voordelen van het systeem te benutten.

De steenstrips kunnen we in elk gewenst metselverband aanbrengen. Dat doen we overigens vaak in combinatie met het inbouwen van kozijnen, compleet met beglazing. Deze kozijnen worden gegrond of afgelakt aangeleverd door de kozijnenleverancier.

Een mooi voorbeeld van een uitdagend project is het Deltaplein Deventer. Voor Bouwbedrijf Nikkels produceerde we de prefab HSB-wanden en brachten de steenstrips in onze fabriek aan. Mooi voorbeeld van samenwerking met de opdrachtgever, ervaring en denkkracht in ons team en een gaaf resultaat! Perfectie in prefab.