Wat is prefab?

Prefabricage (prefab bouwen) is een “Proces in de bouw waarbij men materialen vooraf in een fabriek of werkplaats tot elementen maakt. Daarna worden deze naar de bouwplaats  getransporteerd en verwerkt.

Prefab elementen

Gebruik van prefab elementen bijvoorbeeld van beton en hout, zal de bouwtijd versnellen in de uitvoeringsfase, maar vraagt meer tijd in de voorbereidingsfase. Alles moet goed uitgetekend zijn en daarna gecontroleerd worden. Dit om in de uitvoering geen dure en tijdrovende aanpassingen meer te hoeven doen. Een volgend voordeel is dat de prefab dakelementen van hogere en constantere kwaliteit zijn dan wanneer deze op de bouwplaats worden gemaakt. Het fabricageproces vindt immers in een gespecialiseerde en gecontroleerde omgeving zoals een fabriek of werkplaats plaats.”

bron: wikipedia

Prefab specialist

Veenstra & Stroeve is dé prefab specialist. We onderscheiden ons graag met onze visie: perfectie in prefab. En dat maken we ook écht waar. Benieuwd hoe we dat doen? Of meer weten over onze prefab bouwproducten? Neem contact met ons op.