Interview Jos van der Laan

“Successen samen vieren”

Jos van der Laan, algemeen directeur

Jos begon ooit op de LTS, maar na een dagje ‘proeflassen’ op een scheepswerf, ontdekte hij dat dit niet zijn ding was. Hij vervolgde zijn schoolcarrière en met een hts-diploma op zak ging hij aan de slag bij Saint Gobain Isover. Hij schopte het tot verkoopleider bouw voor Nederland. Jos: ”Toen was prefab al een belangrijke afzetmarkt. Veenstra & Stroeve bestond nog niet, maar ik kende verschillende klanten in die branche.” 

Na verloop van tijd verzette Jos zijn bakens en werkte bij verschillende bedrijven in de deurenbranche. Daar bekleedde hij verschillende directeursfuncties. 

Toeval

Medio 2021 viel zijn oog op de vacature bij Veenstra & Stroeve. Hij schreef alvast een eerste opzet voor een motivatiebrief. De volgende dag werd hij gebeld door een headhuntersbureau met de vraag of hij interesse had. “Toeval bestaat niet. Het mooie aan deze functie vond ik de mogelijkheid om te participeren. Ik geloof in het bedrijf en de mensen. Veenstra & Stroeve heeft een uitstekende reputatie. In mijn brief verzocht ik de selectiecommissie dan ook letterlijk te stoppen met verder zoeken.”

Waarde toevoegen

De rest is geschiedenis. Jos is nu algemeen directeur en voelde zich direct thuis bij Veenstra & Stroeve. De klik met de andere directieleden, Ferdy van Oostveen en Eelke Brink was er meteen. En ook met de informele sfeer en de no-nonsense cultuur. “Het bedrijf en de mensen voelden direct vertrouwd. Er liggen volop uitdagingen in de prefab markt de komende jaren. Ik vind het heel mooi om daar mijn steentje aan bij te mogen dragen. Het is interessant om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en waarde toe te voegen. Ik denk dan o.a. aan mogelijkheden voor het eenvoudig plaatsen van zonnepanelen op prefab daken, etc. Die trend zetten we door. En natuurlijk betrekken we onze medewerkers bij alle nieuwe ontwikkelingen, zoals onze stevige groeiambitie, een uitbreiding van onze locatie, etc. Successen vieren we samen.”

Kansen

Kortom, Jos is een echte aanpakker die kansen ziet. Iemand die lef heeft om nieuwe zaken op te pakken en uitdagingen niet uit de weg gaat. Daarnaast kent hij het belang van netwerken: “Commercie kun je niet leren, dat zit in je. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ik heb veel geleerd van de verkoopleider in mijn eerste baan. Gesprekken goed voorbereiden, je aanpassen. En het belangrijkste: in jezelf geloven én jezelf blijven.”

Jos woont in Stadskanaal met zijn vrouw, zoon en dochter. In zijn vrije tijd stapt hij graag op de wielren- of atb-fiets en golft hij graag. Verder klust Jos graag in en om het huis en staat elk weekend langs de lijn om zijn kinderen aan te moedigen. 

Kom jij het ook maken? Check dan onze vacatures.

Meer weten?

Veenstra & Stroeve
Korenmaat 9
9405 TL ASSEN
T.: 0592 – 30 91 10